Diabetes
Saka 20 penelitian kang wis dilakoni ing sakupengé donya, nuduhké yén kopi bisa nyuda résiko
diabetes tipe-2 nganti tekan 50%.
[2] Miturut para peneliti, kadadéan kasebut diduga saka
asam klorogenik kang dikandhut kopi duwéni guna kanggo ngalonke penyerapan gula ing pencernaan.
[2] Asam klorogenik uga bisa mancing ngrembakane
GLP-1, yaiku zat kimia kang bisa nambahi produksi
insulin (
hormon sing ngatur penyerapan gula sajroning sel – sel).
[2] Saengga bisa nyegah
resistensi insulin, minangka pratandha anane diabetes tipe-2.
[3] Zat liyane kang dikandhut kopi yaiku
trigonelin (pro vitamin B3) kang uga bisa nyengkuyung kanggo ngalonke penyerapan
glukosa.
[2] Penelitian sing anyar nyebutke tumrap wong kang ngombe kopi 4 cangkir sedina, duwe resiko nandang diabetes tipe-2 luwih cilik tinimbang wong kang ora tau ngombe kopi.
[4] Ananging kopi kang diombe yaiku
kopi reguler utawa
kopi ''decaf'' kanthi kadar
kafein sing dikurangi.
[3]
Kanker
Sirosis
Kopi bisa uga njaga ati saka
sirosis, kang utama sirosis amarga mendem
alkohol.
[2] Salah sijining penelitian kang dilakoni dening para peneliti AS nuduhke yen ngombe kopi 2 cangkir saben dinane bisa nyuda risiko kena
kanker hati nganti tekan 43%.
[4] Miturut
Dr. Arthur Klatsky saka divisi peneliti ing
Oakland,
California kang nglakoni survey tumrap 125.000 wong, separone minangka pecandu alkohol.
[1] Kasil penelitian nuduhke yen ngombe kopi sak cangkir saben dina bisa nyuda 80% risiko infeksi ati amarga mendem alkohol.
[1] Kopi bisa nyaring racun saka alkohol kang ana sajroning getih manungsa.
[1] Ananging para peneliti durung bisa ngandharake bahan apa kang dikandhut kopi saengga bisa nyaring racun alkohol.
[1]
Panyakit Parkinson
Uwong – uwong kang ngombe kopi duwe resiko luwih cilik nandang
Parkinson tinimbang kang ora ngombe.
[2] Kopi kang ngandhut
kafein kasebut ora bakal ngrembakakake panyakit
Alzheimer lan Parkinson.
[3] Kandhutan
antioksidan sajroning kopi bakal njaga sel kang ana gegayutane karo Parkinson supaya ora rusak. Dene Kafein bakal nyegah
peradangan sajroning
otak, sing asring digayutake karo Alzheimer.
[3]
Panyakit jantung
Kopi bisa nyuda resiko nandang panyakit jantung.
[2] miturut penelitian sing kapacak ing
Arteriosclerosis,
Thrombosis, and
Vascular Biology, jurnal Asosiasi
Jantung Amerika ngandharake yen adat padinan ngombe kopi lan the diduga bisa nyuda resiko penyaki jantung.
[5] Wong kang ngombe kopi 2 nganti 4 cangkir saben dinane duwe resiko 20% luwih cilik nandang panyakit jantung tinimbang wong kang ngombe kopi kurang saka 4 cangkir.
[5]Kopi ngandhut antioksidan kang luwih akeh tinimbang
blueberry.
[4] Antioksidan iku kang bisa njaga jantung uga nyuda efek rusak amarga
peradangan arteri.
[4] Kopi uga bisa nyuda tensi getih lan ngambakake pembuluh darah sing bakal ndadekake lakune getih luwih gancar.
[4]
Stroke
Fungsi kognitif
Studi tumrap 4.197 wong wadon lan 2.820 wong lanang ing Perancis nuduhke yen ngombe kopi sawetara 3 cangkir saben dina bisa nyegah sudane
fungsi kognitif otak dumadi saka umur kang saya tuwa nganti tekan 33% tumrap wong wadon.
[2] Ananging paedah mau ora ditemokake tumrap wong lanang amarga wong wadon luwih peka karo kafein.
[2] Kopi ngandhut antioksidan kang bisa ngrewangi gancarake
neurotransmitter sing bakal ningkatake kerja fungsi otak.
[4]
Cathetan suku
Tidak ada komentar:
Posting Komentar